چگونه از خشکی لب جلوگیری کنیم؟
نوشته شده توسط : محمد سلحشوری

خشکی لب یکی از عواملی است که ممکن است برای هر فرد در طول عمر اتفاق افتد و بسیاری از افراد را رنج دهد خشکی لب ها ممکن است علل داخلی یا خارجی داشته باشند که ممکن است بعضی از این علل شرایط محیط زندگی، شرایط کار، مواد غذایی مصرف شده و بیماری های داخلی باشد قبل از هر اقدامی بهتر است با پزشک مجرب طب سنتی مشورت کنید زیرا ممکن است شما هزینه های زیادی برای از بین بردن ترک و خشکی لب انجام دهید.

با ما همراه باشید تا شما را با خشکی لب و راه های درمان آن آشنا کنیم.

خشکی لب چیست؟
لب ها پوست نازکی دارند و برخلاف بخش های دیگر پوست فاقد غدد چربی هستند و از این رو به راحتی می توانند دچار خشکی شوند لب ترک خورده مورد پسند افراد نمی باشد و کسی دلش نمی خواهد لب ترک خورده یا پوسته پوسته شده داشته باشد.

گاهی اوقات عوامل محیطی مانند شرایط آب و هوایی می تواند بر وضعیت لب ها تاثیر گذار باشد اما گاهی اوقات خود ما اشتباهاتی را مرتکب می شویم که ظاهر زیبا و سالم لب ها را در معرض خطر قرار می دهد.اگر لب ها ترک بخورند می توانند سبب شرایط دردناکی برای افراد شود مخصوصا اگر همراه با ترک خوردگی لب خونریزی نیز داشته باشد ترک لب ممکن است فصلی باشد و بیشتر در فصل زمستان اتفاق می افتد.

اشتباهات رایجی که سبب خشک شدن لب ها می شوند
زبان زدن بیش از اندازه لب ها و لیس زدن آن ها سبب می شود تا لب ها خشک شوند زیرا بزاق موجود در آب دهان حاوی آنزیم هایی می باشد که پوست لب ها را خشک می کنند و سبب تحریک پذیری لب ها می شود بنابراین به شما توصیه می کنیم تا این عادت را ترک کنید با ترک این کار و استفاده مداوم از کرم های مرطوب کننده می توانید رطوبت را به لبان خود بازگردانید و با ترک خوردگی لب همیشه خداحافظی کنید.
شستشو صورت با آب داغ: یکی از علل خشکی لب آب گرم می باشد که سبب از بین رفتن چربی های محافظ پوست می شود استفاده از آب گرم سبب ایجاد خارش و خشکی لب می شود بنابراین اگر می خواهید که دچار ترک خوردن لب های خود نشوید از آب ولرم استفاده کنید این کار سبب می شود تا از خشکی بیش از اندازه پوست جلوگیری شود.
نفس کشیدن از طریق دهان: از علل عمده خشکی لب ها می تواند نفس کشیدن از طریق دهان باشد این کار سبب عدم آبرسانی به لب ها می شود بهتر است قبل از خواب مسیر های هوایی بینی خود را از هرگونه مواد پاکسازی کنید و از یک مرطوب کننده هوا برای کاهش خشکی استفاده کنید.
مصرف دارو: اگر شما برای بیماری های خود دارو مصرف می کنید به این نکته توجه داشته باشید که داروها نیز می توانند سبب خشکی دهان و خشک شدن لب ها شود از جمله داروهایی که سبب خشکی لب ها می شوند می توان به داروهای ضد افسردگی، ضد حساسیت ها، ضد احتقان ها، شل کننده های عضلانی، ضد دردها اشاره کرد. بهتر است راجع به این موضوع با پزشک خود مشورت کنید.
استفاده از خمیر دندان نامناسب: خمیر دندان یکی از وسایل بهداشتی می باشد که سبب حفظ دندان ها می شود اما اگر همین خمیر دندانی را که سبب سلامت دهان و دندان است نامناسب باشد لب ها را تحریک می کند اگر دچار خشکی لب هستید به شما پیشنهاد می کنیم که خمیر دندان خود را عوض کنید زیرا هر کدام از خمیر دندان ها حاوی مواد تشکیل دهنده متفاوت هستند و ممکن است این مسئله سبب بروز آلرژی در پوست و خشکی لب افراد شود‌.
کمبود ویتامین ب۲: ویتامین ب ۲ برای فعالیت هایی همچون عملکرد سلولی، متابولیسم چربی ها در خون ضروری است اما گاهی اوقات در اثر کمبود این نوع ویتامین ممکن است لب ها ترک خورد و متورم شود به شما توصیه می کنیم برای جبران کمبود ویتامین ب ۲ از تخم مرغ و گوشت و اسید های آمینه مکمل استفاده کنید تا با جبران کمبود این ویتامین از خشکی لب های خود جلوگیری کنید.
مصرف بیش از اندازه ویتامین آ: ممکن است خشکی لب ها در اثر مصرف زیاد ویتامین آ باشد که سبب ترک خوردگی لب ها می شود بنابراین سعی کنید در مصرف مکمل های ویتامین آ دقت داشته باشید زیرا اگر مقدار ویتامین ها در بدن زیاد شود مکانیسم طبیعی بدن برای ازدیاد این نوع ویتامین ترک خوردگی لب و پوست می باشد‌.
آسیب نور خورشید: آسیب نور خورشید نیز از علل خشکی و ترک خوردگی لب می باشد.

درمان های مفید برای خشکی لب
وازلین: وازلین دارای چربی بسیار زیادی می باشد که سبب محافظت از لب های شما می شود اگر هر شب لب های خود را به خوبی با وازلین چرب کنید از خشکی لب ها جلوگیری می کنید.
مصرف فراوان آب: اگر بدن کم آبی را تجربه کند این کم آبی از طریق خشکی و ترک لب ها خودش را نشان می دهد بنابراین باید در طول روز به مقدار کافی آب بنوشید تا بدنتان را هیدراته نگه دارید نوشیدن آب نه تنها سبب کاهش خشکی می شود بلکه سبب می شود تا سموم بدن دفع شود.
خیار: خیار نیز یکی از راه های ساده برای درمان خشکی و ترک خوردگی لب ها می باشد برای این کار به شما پیشنهاد می کنیم که یک خیار را به صورت حلقه ای برش دهید و آن را بر روی لب های خود قرار دهید و کمی فشار دهید پس از بیست دقیقه آن را با آب بشویید و این کار را چند بار در روز انجام دهید تا خشکی لب خود را برطرف کنید.
آلوئه ورا: خواص درمانی آلوئه ورا بسیار زیاد است و در بسیاری از موارد از جمله شادابی و برطرف کردن خشکی پوست مورد استفاده قرار می گیرد اگر روزانه مقدار مناسبی از آلوئه ورا را بر روی لب های خود قرار دهید سبب التیام خشکی لب می شوید.
روغن کرچک: یکی از درمان های خشکی لب استفاده از روغن کرچک می باشد برای این کار روغن کرچک را به صورت روزانه بر روی لب های خود بمالید اگر روغن کرچک را با گلیسرین و چند قطره آبلیموی تازه به خوبی مخلوط کنید و با پنبه بر روی لب های خود بمالید و این کار را هر روز انجام دهید از شر ترک خوردگی لب ها خلاص می شوید و لب هایی نرم و براق و جذاب خواهید داشت.
قرص ویتامین ای : کپسول های ویتامین Eرا تهیه کنید و آن را سوراخ کنید و بر روی لب های خود بمالید تکرار این کار به صورت روزانه سبب از بین رفتن ترک لب ها می شود.
مخلوط گلیسرین با عسل: مقدار کمی گلیسرین را با عسل مخلوط کنید و این مخلوط را چند بار در روز بر روی لب های خود بمالید تا ترک های لب برطرف شود.
انواع صابون ها، لوسیون ها، مواد آرایشی و بهداشتی می توانند سبب ایجاد حساسیت پوستی و ترک پوست شوند اگر احتمال می دهید که به این مواد حساسیت دارید از مصرف آن ها خودداری کنید.
روغن خردل : مخلوط روغن خردل و کنجد و نارگیل برای مرطوب کردن لب ها بسیار مناسب می باشد.





:: برچسب‌ها: چگونه از خشکی لب جلوگیری کنیم ,
:: بازدید از این مطلب : 111
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 16 مهر 1399 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: